Avarégetés

Kedves Lakótársaim!

 

A hosszú bezártság után, a korai tavasz mindenkit kimozdít és elkezdődnek a kerti munkák. Sokasodnak a kérdések, miképpen alakul a korábban jól megszokott kedd-pénteki kerti hulladékégetés. A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. Törvény 48. § (4) bekezdés b) pontja lehetőséget adott a települési önkormányzat képviselő-testületének az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítására.

A törvényi felhatalmazást, azaz a Kvt. 48. § (4) bekezdés b) pontját, a 2020. évi LI. törvény 7. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte, így 2021. január 1-től, az ország egész területén tilos az avar és kerti hulladék égetése. Ezzel megszűnt a rendeleti szabályozás jogalapja is.

Ezért Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 26/2020. (XII.18.) számú rendeletével úgy döntött, hogy az avar és kerti hulladékégetés, valamint a szabadtéri tűzgyújtás helyi szabályairól szóló 15/2015. (V.04.) önkormányzati rendeletet 2021. január 1-től hatályon kívül helyezi.

Így az avar és a kerti hulladék égetése Albertirsán tilos!

Az országos levegőminőségi adatokra tekintettel önkormányzatunk nem tervezi a rendelet visszaállítását a rendkívüli jogrend ideje alatt.

 


Fazekas László
polgármester

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés