Zengjen-zúgjon Albertirsa! – Bajnok lett a felnőtt focicsapat!

2012. 06. 09. Felhőtlen öröm, hajnalig tartó mulatozás, közös éneklés, gulyásleves és torta. Így ünnepelt az ASE felnőtt labdarúgó csapata június 9-én a Sportpályán. A fiúk ugyanis 10 év után megnyerték a Pest Megyei másodosztály „C” csoportjának 2011/2012. évi bajnokságát, s ezzel esélyt kaptak arra, hogy két osztály előrejutva, a Megye I-ben szárnyaljanak tovább. A csapat minden tagja, a labdarúgó szakosztály vezetősége, az edző és a lelkes szurkolótábor mindent megtett azért, hogy az álom, a bajnoki cím elnyerése valóra váljon. Mikor a Farmossal játszott mérkőzést lefújták, ahol az Albertirsa SE 4-0-s győzelmet aratott, már biztos volt a bajnokság szívet melengető kimenetele. A szezon során csupán kétszer kaptak ki a mieink, Dunavarsány és Vasad ellen, ám az utóbbi mérkőzésnek már nem volt különösebb tétje, hiszen a csapatunk ekkor már bajnokként lépett a pályára. 90 percnyi játékot követően pedig mindenki örömmámorban úszott. A rájátszás csak ezután következett.
A mérkőzések előtt Kovács Gábor szakosztályvezető a következőket nyilatkozta:
Nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük a bajnokságot, s reméljük az erősebb Megye I-ben is megállják a fiúk a helyüket, amennyiben sikerül Gödöt és Pécelt legyőzniük. A tavaszi szezon alatt már erősen megmutatkozott a csapat ütőképessége, mindvégig színvonalasan játszottak. Ezt a sok pozitív visszajelzés is igazolja. Annyi bizonyos, ha a csapat megnyeri a rájátszást, egy jóval erősebb bajnokságba kerül. Az elmúlt 1.5 évben sikerült rengeteg új játékost hozni a csapathoz, és ez drasztikus változást eredményezett a sportolók hozzáállásában, mentalitásában. Arra figyelünk, hogy minden játékost megmozgassunk a pályán is, hiszen nekünk egyformán fontos mindenki. Előre megbeszéltük, hogy egységesen kérünk és követelünk mindenkitől, nem emelünk ki senkit, nem kivételezünk, a bajnokság végén sem osztottunk különdíjakat, mert a csapat nyerte, nem 1-1 ember.”
„Sok fiatal játékos került a csapatba, az IFI-ből szintén érkeztek igazi vezéregyéniségek hozzánk. Így az átlagéletkor is alacsonyabb lett, jelenleg ez 22 év. Egy egészen más rendszer, más taktika szerint játszottunk. Korábban 3 védővel játszott a csapat, most áttértünk a 4 védős játékra. Az átállást jelentősen megkönnyítette, hogy sok fiatal játékos már ezt tanulta, eleve ebben nőtt fel. Csicsó Sanyi januárban visszatért hozzánk, ami ugyancsak jót tett a csapatnak. A szezon játékosának pedig a csapat egyöntetű véleménye alapján Molnár Bertalan „tanár úr”-at választotta, aki a rendszeres edzésmunka nélkül is kiválóan teljesített az idényben
.” – fűzte hozzá Víg István edző.
A bajnokság vége után, de még a rájátszás előtt, a vezetőség másik tagját, Tabányi Józsefet is megkérdeztük:
Többen vannak a csapatban olyanok, akik már értek el korábban hasonló eredményeket a város színeiben focizva. 1.5 évvel ezelőtt, amikor az ASE vezetője felkérte Kovács Gábort erre a feladatra, együtt köteleztük el magunkat a közös cél érdekében. Az azóta zajló szervezeti, szerkezeti változásoknak is köszönhetőek ezek az eredmények. A Megye I-ben, ha feljutunk, mindenképpen magasabb anyagi költségekkel kell számolni, így a szponzori támogatás továbbra is nagyon fontos. Továbbá bízunk a TAO pályázatban is, ami 12 millió forintot jelentene a szakosztálynak. Az idei évben 1.5 millió forintot kaptunk az önkormányzattól, amit ezúton is köszönünk. A bajnokcsapat új mezt és utazó ruhát kapott, az ifit is szeretnénk „felruházni” még ebben az évben. Új játékosok érkezése szintén várható, akik jelenleg más egyesületben fociznak, viszont albertirsai kötődésűek. Meglátásom szerint Gábor válláról le kell venni a terheket, és a jövőben működnie kell egy olyan szakosztálymodellnek, ahol megoszlanak a feladatok. Ha a Megye I esetleg nem sikerül, az sem tragédia, hiszen a célunkat elértük. Arról nem beszélve, hogy jelenlegi csoportunk is sokkal erősebb lesz, hiszen kerülnek ide nagyon jó csapatok a már említett Megye I-ből, így játékosaink kitartó munkájára továbbra is nagy szükség van. Támogatóink közül ezúton szeretnék elnézést kérni Bisztran Zoltántól, akinek a bajnokavatás napján sajnos nem jutott szurkolói póló. Ezt az óriási bakit szeretném mindenképpen jóvátenni, mert valóban nagyon méltánytalan, de a szerencsétlen véletlennek köszönhető, és nem volt benne szándékosság. Bocsánat ZOLI!
Az Albertirsa SE felnőtt futballcsapatának támogatói: ASE Baráti Kör, Aranypatkó Vendéglő, BA-KO Kft., Dávid és Társa Autósiskola, PATIFU, Bartos Gumi, Gerje TV, Papp János, Ceglédi Club TV, Cegléd Rádió, Albertirsa Város Önkormányzata, Dávid Hús, Takarékos Üzletház, Irmák KHT., Bisztran Zoltán, László János, Tóth Sándor, Fazekas László, Varga Károly.
Müller Mónika
2012.07.16 - Benyóné Homoki Éva


Kapcsolat  |  korabbi.albertirsa.hu
www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés