Tovább terjed a vírus!


                Albertirsán a mai napon bejegyzésünk közzétételéig 2 fő koronavírussal fertőzött beteg van.

A hatósági házi karanténban lévők száma jelenleg 63 fő. Közülük 42- en fertőzöttel találkoztak, 21- en pedig külföldön jártak.

Dr. Török Karolina 2020. szeptember 18-tól otthonról végzi a munkáját, telefonos kapcsolatot tart rendelési időben a betegekkel. A helyi oktatási intézményekhez a védőnői szolgálat segítségével juttatja el az igazolásokat. A nem helyben ellátott gyermekek szülei e-mailjére küldi meg az igazolást. Ezért kéri, hogy az igazolás iránti kérelmüket a szülők a  miniklinik@index.hu  e-mail címre küldjék el. (Aki nem rendelkezik saját e- mail elérhetőséggel, az a középiskoláét juttassa el.)

Fentiekből is látszik, hogy a fertőzések száma tovább nő, így a járványügyi készültség fenntartására és az alapvető védelmi intézkedésekre továbbra is szükség van. Ezért kérjük, az alábbiak betartását: 

-          figyeljünk egymásra, a gyakori kézmosásra, a távolságtartásra, és ha valaki a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, akkor hívja háziorvosát

-          a koronavírus tünetei közül a legismertebbek a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett a koronavírus fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha valaki a felsorolt tüneteket észleli magán, kérjük, hogy maradjon otthon, ne menjen közösségbe!

-          háziorvosát ne személyesen keresse fel, hanem telefonon hívja. Ha a háziorvos telefonos kikérdezése alapján felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a beteg nem igényel kórházi kezelést, otthoni karanténba kerül. Ha a tünetek súlyosak (pl. nehézlégzés, tüdőgyulladás), akkor a háziorvos intézkedik a beteg kórházi elhelyezéséről. 

 

Vigyázzunk egymásra és önmagunkra!

Fazekas László, polgármester

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés