Sajtóközlemény - Iker és Társa

Albertirsa 2014.|11.|24.

IKER és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Sajtóközlemény

Gyümölcs- és zöldség manufaktúra létesül Albertirsán

A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló projekt teljes összköltsége 193,15 millió forint. Ennek keretében egy megközelítőleg évi 100 tonna gyümölcs feldolgozását lehetővé tevő új gyártósor jön létre komplex infrastrukturális fejlesztéssel, zöldmezős beruházásként. A manufaktúra mintegy 10.000 üveg lekvár és ugyanennyi befőtt elkészítését teszi majd lehetővé egy év viszonylatában.

A 86,92 millió Ft európai uniós támogatásban részesült projekt részét képezi az összességében 1.970 négyzetméter hasznos alapterületű raktár- és gyártócsarnok épület kivitelezésén túl a gyártás technológiai berendezések beszerzése és üzembe helyezése. Továbbá anyagmozgató berendezések és a hatékony tárolást lehetővé tevő állványrendszerek beszerzése, valamint a társaság IT rendszerének fejlesztése és speciális HR fejlesztések is megvalósulnak a projekt részeként.

A beruházás Albertirsán, a 4-es számú főút mentén valósul meg, befejezése 2015. április hónapra várható. Az eredményeként létrejövő gyártósor egyediségét egyebek mellett a gasztro kiszerelésű, tanúsított bio termék előállítás adja majd.

A mindeddig kizárólag kereskedelmi tevékenységet folytató, családi tulajdonban lévő IKER és Társa Kft. a projekt eredményeként létrejövő gyártási kapacitásfejlesztés jóvoltából középtávon a jelenlegi foglalkoztatottakon túl mintegy 3-4 új munkavállalónak biztosíthat majd munkát a térségben.

A projektről bővebb információt a folyamatosan frissülő www.ikerestarsa.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Iker Ferenc ügyvezető

Elérhetőség: +36/53 571-004; e-mail: iker.ferenc@ikerestarsa.hu

Jászberényi Tamás projekt menedzser

Elérhetőség: +36/20 330 4458; e-mail: jaszberenyi@t-online.hu

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés