Némi javulás, de...


Úgy gondolom, hogy az Ünnep idején is érdemes pillantást vetni a pandémia miatt karanténban lévő lakótársaink létszámának alakulására. Nos, a három nappal korábbiakhoz viszonyítva a hivatalos adatok szerint némi javulás látszik. Jelenleg összesen 126 fő albertirsai lakos tartózkodik hatósági házi karanténban. Az ok 89 fő esetében pozitív teszteredmény, 37 fő pedig fertőző beteggel érintkezett.

Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy több olyan konkrét esetről tudok, amikor 3-5 napja kapott pozitív teszteredményt követően, az illetékes kormányhivataltól egyelőre nem kaptunk karantént elrendelő határozatot. Emiatt a fenti számok mögötti valóság csupán viszonylagosan látszik.

Eközben a védőoltások beadása ütemes halad, ami viszont egyértelműen kedvező fejlemény. Az országos adatokat is figyelve olyan kép rajzolódik ki, amely szerint a járvány harmadik hullámának csúcspontját ezekben a napokban talán meghaladjuk. Nincs azonban okunk a fellélegzésre, még kevésbé az óvintézkedések betartásának lazábbra vételére.

Mindenkit kérek, hogy a Húsvéti Ünnepek alatt is tartsa be azokat!

Idén ünnepeljünk a máskor megszokottól csendesebben, hogy mielőbb túljussunk a covidon!

Ezzel együtt, kinek-kinek ismét szép ünnepet kívánok!


Fazekas László

polgármester

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés