Magánfőzésre és bérfőzésre vonatkozó szabályok

Tisztelt Lakosság!

 

Értesítjük Önöket, hogy 2015. január 1-től módosultak a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. CXXVII. törvény magánfőzésre és bérfőzésre vonatkozó szabályai.

Magánfőzésnek évente legfeljebb 50 liter mennyiségű párlat minősül.

A magánfőzésre előállított párlat adója évi 1.000,-Ft, melyet a magánfőzőnek kell megfizetnie. Az adóbevallási és adófizetési kötelezettséget a tárgyévet követő év január 15-ig együtt kell teljesíteni a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatósághoz. ( Első esetben a 2015. évi adóévről 2016. január 15-ig.)

Ha a magánfőző nem állított elő a tárgyévben magánfőzött párlatot, akkor nem keletkezik a tárgyévre vonatkozóan adóbevallási kötelezettsége.

A magánfőző a desztillálóberendezés feletti tulajdonszerzést az azt követő 15 napon belül köteles bejelenteni.

 
Ha 2015. január 1-ét megelőzően történt a desztillálóberendezés feletti tulajdonszerzés, akkor a magánfőzőnek 2015. január 15-ig kell megtenni a bejelentést.

A bevallás benyújtásához szükséges nyomtatvány letölthető a http://albertirsa.hu  honlapról az alábbi elérési útvonal szerint: Letölthető nyomtatványok/Pénzügyi Iroda nyomtatványai/ adóigazgatási ügyek  menüpont alatt, vagy kérhető a Közös Önkormányzati Hivatalban a portán és az adóügyintézőktől.

A felmerülő adózási kérdésekben az Albertirsai Közös Önkormányzati Hivatal adóügyi munkatársai szívesen állnak rendelkezésükre.

Szíves közreműködésüket előre is köszönjük.

 

 

 

Kovács Zoltánné dr.

jegyző

 

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés