Kátyúritkítás

 

A jövő évi útépítési lehetőségünkről szóló november 12-i „Jó hír is érkezett!” c. bejegyzésem nagy visszhangot váltott ki. Ennek egyik meghatározó indítéka az, hogy kül- és belterületi útburkolataink jelentős része kritikus állapotban van. Az okokról korábban több alkalommal írtam és beszéltem A megoldást országszerte, így nálunk is az állami és az önkormányzati közös áldozatvállalás hozhatja el. Annál inkább így van ez, mivel (ha csak a szilárd burkolatokat tekintem) mind több az olyan utca, ahol az egyszerű kátyútlanítás már nem segít, hanem minimum a teljes felületen elterített új koptatórétegre (aszfaltszőnyeg) van szükség. Mindez belátható időn belül sajnos csupán a legrosszabb állapotú útburkolatok egy részén lesz megvalósítható.
Addig is rákényszerülünk a kátyúk minél nagyobb hányadának felszámolására. Most is ez történt: november első felében összesen 393 m2-nyi kátyút szüntettünk meg. A versenyeztetéssel kiválasztott kivitelező közreműködésével elvégzett munka összesen 4 991 100 forintunkba került. Emellett saját kivitelezésben további 54 m2-en szabadultunk meg kátyúktól.
Tisztában vagyok vele, hogy útburkolataink állapota ezek után sem nevezhető paradicsominak, ám így viszonylag nyugodtan nézhetünk a téli időszak elé.

Fazekas László
polgármester

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés