Hunyadi utcai szennyvízátemelő meghibásodásaTisztelt Lakótársaim!

 

A Hunyadi utcai szennyvízátemelő meghibásodása, s annak következményei sokakat méltán foglalkoztatnak. A témáról az alábbi tájékoztatást adom:

kedden megkerestük ez ügyben az üzemeltető Daköv Kft. illetékeseit, akiktől az alábbi választ kaptuk.

 

„Tisztelt Címzettek!

Bejelentésükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

Tegnapi napon, Albertirsa 2.sz. szennyvízátemelőben (Deák F. u.) üzemelő 2db szivattyú, szálasanyag telítődés miatt meghibásodott és az átemelő vízszintje 85% fölé emelkedett. Sajnos a településrész domborzati viszonyai miatt, ilyen esetekben a Hunyadi utcában a szennyvíz (közlekedőedények elvén) utat tör magának a felszínre. A hiba elhárítását tegnap reggel megkezdtük, de az átemelő olyannyira fel volt telítődve szálas és egyéb szilárd anyagokkal, hogy a szivattyúkat nem tudtuk visszahelyezni a csatlakozási helyükre és azok nem tudtak üzemszerűen működni.

Az átemelő takarítását a rendelkezésre álló eszközeinkkel megkezdtük, de az eső miatt és az amúgy is feltelt átemelő akna miatt ez a feladat komoly nehézségekbe ütközött. Tegnap a késő esti órákra tudtunk kiépíteni egy ideiglenes szivattyút egy megkerülő vezetékkel, amivel biztosítani tudtuk a 2.sz. átemelő működését. Ennek eredményeként a Hunyadi utcai szennyvíz kiöntés megszűnt. A Hunyadi utcából, kb. 23.00-ra eltávolítottuk a kiömlött szennyvizet. Reggel 6.30-kor ellenőriztem a helyszínt, kiöntésnek csak a nyomait lehetett felfedezni. A Hunyadi utca szennyvízzel szennyezett részének fertőtlenítését még a mai napon elvégezzük. Jelenleg a rendelkezésre álló összes erőforrásunkkal a 2.sz. átemelő takarításán dolgozunk annak érdekében, hogy az átemelő működését mielőbb helyre tudjuk állítani.

Megjegyezni kívánom, hogy sajnálatos módon a lakosság csatorna használati szokásai a problémáink fő forrása, ugyanis a szivattyú meghibásodásokat minden esetben a csatornaidegen anyagok jelenléte okozza.

Csatolt fényképen látszik az a szálas anyag mennyiség, amit tegnap távolítottunk el egyetlen szivattyúról és annak környékéről. Ez nem a teljes mennyiség, ennek kb. az ötszöröse van még az átemelőben. Az átemelők takarítását tervszerű karbantartás keretében ütemezve szoktuk végezni, de sajnos a megnövekedett szennyvíz kibocsátás és a lakosság nemtörődöm magatartása következtében, a jövőben meg kell növelnünk a tervezett takarítások számát, ami társaságunkat nagyon komoly többlet feladatok elé állítja mind humán, mind anyagi erőforrások tekintetében.

Tisztelt Címzettek!

Kérem, tájékoztatásom szíves tudomásul vételét! „


Fazekas László
polgármester

 

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés