Fórum

Hulladékgazdálkodás

albertirsa.hu

Hozzászólásainak száma: 1

2011-03-17 16:47:22
Tisztelt Lakótársam!

Mindannyiunkat érintő, jelentős dolog az a változás-sorozat, amely a hulladékgazdálkodás területén ezekben a hetekben, hónapokban (sok más település mellett) Albertirsán végbemegy.

Beindul végre a Duna-Tisza Közi Nagytérség Kommunális Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer működése. Ez azt jelenti, hogy a korábbiaknál lényegesen jobb feltételei lesznek a szelektív hulladékgyűjtésnek. Ugyanakkor alaposan megemelkedik a szolgáltatás díja. A fizetés ezentúl liter alapú lesz. Ez az utóbbi módosulás alapvető érdekünkké teszi azt, hogy a gyűjtést szelektíven végezzük. Amennyiben ugyanis ezt tesszük, az ún. „kukás” vagy klasszikus kommunális hulladékunk mennyisége lecsökken. Ebben az esetben pedig kisebb méretű edényre válthatunk, ami automatikus díj csökkenést jelent háztartásunk számára.

A kommunális hulladék esetében ezentúl az ÖKOVÍZ Kft. nem csupán a gyűjtést és szállítást végzi, hanem ez a cég áll majd szerződéses kapcsolatban a szolgáltatás igénybevevőivel.

A szolgáltatási szerződések megkötése érdekében az ÖKOVÍZ Kft. munkatársai a március 28-i héten a Művelődési Házban várják az albertirsaiakat. Ott tartózkodásuk időbeosztása a következő lesz:

hétfőtől péntekig 10.00 – 19.00 óráig,
szombaton 8.00 – 14.00 óráig.


Itt és ekkor lehetőség nyílik gyűjtőedény kedvezményes vásárlására is.
A szelektív gyűjtést ezentúl a kecskeméti központú HÍRÖS Kft. végzi. Ennek során ún. „újrahasznosítható”, valamint „komposztálható” hulladékot gyűjt, háztól, zsákban.
A fent leírtak részleteiről mindkét cég az egyes lakásokba eljuttatandó szórólapokon ad tájékoztatást a következő két hétben.

A március 21-én, a Művelődési Házban 18 órai kezdettel sorra kerülő Városfórumon külön témaként tárgyaljuk a hulladékgazdálkodás ügyét.

Úgy gondolom, az említett hírcsatornák együttese is kevés azonban a legszükségesebb információk pontos átadásához. Emiatt indítjuk ezt a Fórumot a város honlapján. Kérem, amennyiben kérdése van, használja ki a Fórum nyújtotta lehetőségeket! Felvetéseire, kérdéseire munkatársaimmal együtt igyekszünk időben válaszolni.

Köszönti:

Fazekas László,
polgármester
 #1

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés