Fórum

Saját üzemeltetésben a fürdő

Albertirsa Város Polgármesteri Hivatala

Hozzászólásainak száma: 18

2015-03-16 14:42:03

Sajnos többszöri negatív tapasztalatot szerezhettünk a gyógyvizű fürdőnk bérleti szerződés keretében történő üzemeltetéséről. Emiatt (több hónapi előkészítő munkát követően) a képviselő-testület a március tizenharmadikán tartott rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a jövőben saját működtetésbe veszi a létesítményt. Az e témában elfogadott határozatok rendelkeznek az idei üzemeltetés költségvetéséről, benne az alkalmazotti létszámmal, a nyitvatartási idővel és a jegyárakkal. Utóbbiról azt a jó hírt tárhatom lakótársaim elé, hogy érzékelhető mértékben (bizonyos jegy típusok esetén talán túlságosan is bátran) csökkentettük az árakat. A feladat, a kihívás így különösen nagy. Mai tudásunk szerint ugyanis közel harminc-millió forintnyi bevételre lesz szükségünk ahhoz, hogy a működtetés ráfizetés mentes legyen. Nehéz ezt teljesíteni, ám mindent megteszünk a siker érdekében. Ebben a vonatkozásban három dolgot tartok a legfontosabbnak. Ezek a következők: a fürdő eredményes kiajánlása a lehetséges vendégkörnek, tisztaság a létesítmény egészében, különösen a víz vonatkozásában és a látogatókkal szembeni szolgálatkész, udvarias viselkedés az ott dolgozók részéről.

Az említett közel harminc-millió forintos fenntartási költségen felül, az előzetes felmérések szerint mintegy kilenc-és fél millió forintra lesz szükségünk a sürgősen elvégzendő felújításokra, beruházásokra.

Az elmúlt hetekben végrehajtott előkészítő munka jó esélyt ad arra, hogy a fürdő május elsején megnyithassa kapuit a vendégek előtt. Persze addig rengeteg további teendő akad. Hiszem, hogy idén bebizonyítjuk, képesek vagyunk a sikeres, a fürdőben megforduló vendégek nagy többsége szerint színvonalas üzemeltetésre. Munkatársaim hozzáállásán mindez nem múlik.

 

Fazekas László

polgármester

 #1

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés