Fórum

Fa-Co dűlői dilemmák

Albertirsa Város Polgármesteri Hivatala

Hozzászólásainak száma: 18

2013-10-14 16:59:28
Fa-Co dűlői dilemmák

A Fa-Co dűlőbe évekkel ezelőtt 1575 folyóméteren került útalap. (A dűlő első 260 méterét teljes szerkezetű burkolattal tudtuk kiépíteni). Most ún. mart aszfalt terítéssel zártuk le a felületét. Így a Fa-Co dűlőben immáron a Dávid sorig (mindösszesen 1835 méteren) burkolt az út. Ezzel a messze legnagyobb népességű külterületi egységünk, vagyis Homokrész I. kerülete lakóinak nagy többsége számára a Mikebudai útra és a városba történő bejutás feltételei óriási mértékben javultak.
Ugyanakkor sajnos a kivitelezésbe kettős hiba csúszott. Egyrészt ezt a technológiát csak nyári melegben érdemes alkalmazni, mivel a rögzítő anyagként használt emulzió átizzásához megfelelően magas hőmérséklet szükséges. Másfelől, a műszaki átadáskor kiderült, hogy a kivitelező a szükségesnél kevesebb emulziót használt fel. A következmény az, hogy a burkolat felülete nem kellően zárt, tömör – a felszínén jelentős mennyiségű lekötetlen, mozgó kő található.
A hibát természetesen jegyzőkönyvben rögzítettük, amelyben a kivitelező vállalta, hogy 2014. májusában orvosolja az említetteket. Addig tisztelettel kérem az arra járók türelmét.   


Fazekas László
polgármester
 #1

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés