Egyéb sport

JUDO


Judosaink a nagy múltú Civis Kupán bizonyíthatták felkészültségüket. A nemzetközi mezőnyben 9 ország versenyzői álltak tatamira, több mint 500-an. Az egész napos küzdelemben Debrecenben a Serdülők között Keliger Bernadett az 1., Deák Sándor az 5., míg Kukucska Tamás a 7. helyen végzett. A Junior Magyar Bajnokságon Keliger Bernadett a III. helyezést szerezte meg.


KARATE


2007. április 1.- én rendezték meg a II. Esztergom -Kertváros Kupát, ahol Albertirsáról is indult 3 gyerek Karate- Kempo stílusban. Mivel a versenyzőink még gyerekek, így még mindannyian Semicontaktban indultak, ahol a technikai megoldásokat pontozzák a bírók, az ütések viszont nem lehet bevinni az ellenfélnek. Az albertirsai versenyzők közül Algács Anikó (8-9 éves korcsoport) aranyérmes lett, Hortobágyi István (6-7 éves korcsoport) bronzérmet szerzett, Bimbó Róbert (10-12 éves korcsoport) pedig a 4. helyen végzett.


QUAD HÍREK

Csendes sport(os)barátaim - Nagy László, látogatónk tollából

Egy házaspárról van szó, akik egy kevésbé elterjedt, ám gyönyörű sportot űznek: íjászok. Igaz, hogy nem olyan régen kezdték ezt a sportot, de már szép eredményeket értek el, és töretlen a lelkesedésük. A fő versenyzési profiljuk a 3D/Vadász, ami azt jelenti, hogy a versenyeken 3D-s állatalakok a célpontok. A pár (Kerekes Gyula és felesége, Ica) számos versenyen vett már részt, és nem egy fontos verseny áll még előttük. Gyula a hétvégén (április 20-21-22) pl. Ausztriában járt, hogy az EAA (több világ- és kontinentális szervezet létezik az íjászatban, ez az egyik európai szervezet) által megrendezett Európa Kupán erősítse a magyarországi csapatot, főleg a tradicionális íjjal lövőket. Ica pedig nem kevesebb kihívás előtt áll, mint hogy a FITA (Nemzetközi Íjász Szövetség) által rendezett VB-n szerepeljen júniusban, amit Sopronban tartanak meg. Ehhez még 1 fontos versenyt kell jól teljesítenie, de már a VB-n induló csapatban érezheti magát az eredményei alapján (minden kategóriában nemenként a 3 legjobb versenyző indulhat Magyarország színeiben, neki eddig egy 3. és egy 2. helyezése van a válogató versenyeken). Remélem, hogy ezzel a pár sorral felhívtam rájuk a figyelmet. Főleg azért becsülöm őket, hogy mindezt a napi munka és 2 gyermek nevelése mellett teszik! Sőt, hobbijuk már a gyermekeket is megfertőzte, nagyobbik fiuk szintén rendelkezik íjjal.

Üdvözlettel,
Nagy László


Kerekes Gyulának és kedves nejének további sok sikert kívánunk, Nagy Lászlónak pedig köszönjük, hogy eme írással színesítette weblapunk sport híreit

Köszönettel és tisztelettel: a Szerkesztők
QUAD HÍREK

A legutolsó tudósításunk óta már két versenyen vannak túl quadosaink. Az örkényi quad parkban 2007. március 25-én és április 22-én rendeztek versenyt. Örömmel számolhatunk be arról, hogy az idén 8 fordulóból álló kupasorozaton egyre több versenyző vesz részt az ország minden pontjáról, így egyre szorosabb és látványosabb futamokat láthatnak a nézők. A márciusi első fordulóban a 150-300 cm3-es géposztályban Klein Tibor (13) I. helyezést ért el Hondájával. A Triál Motorozásban, ahol az összes kategória részt vehet, Tibor 3. lett. Itt a nagyobb motorok lóerő fölénye nagyon sokat számított. Az áprilisi második fordulóban már 50 nevezett versenyző vett részt. A nézők nem kis örömére óriási csatában, látványos futamokon dőltek el a helyezések. Az eredmények: 150-300 cm3: Klein Tibor (Honda) I. ; + 450 cm3 : Kerekes József (37) II., szintén Hondával. TRIÁL: Klein Tibor III. Az összesítettben a két forduló után Klein Tibor a saját géposztályában az élen áll két győzelmével. Kerekes Józsefnek , aki szinte erején felül teljesített a második fordulóban, sajnos a végelszámolásnál nagyon fog hiányozni, hogy a márciusi első fordulóban nem tudott elindulni műszaki hiba miatt. Gratulálunk versenyzőinknek és köszönet az ő nevükben is az Albertirsáról érkező szurkolóknak

. /info: www.orkenyquadpark.eu; Klein György/

"Hullámlovas a fiam" - az édesapa, Kele Jenő írása:


Tisztelt Sportbarátok!

Pár szóban be szeretnék mutatni egy a Magyarországon szinte ismeretlen surf (hullámlovas) sportágban jeleskedő albertirsai fiatalt!
A 13 éves, albertirsai Kele Kristóf, a Dominikai Köztársaság surf bajnoka a 2005-ös évben, Mini Junior kategóriában. 2006-ban pedig 2. helyezést ért el az eggyel magasabb Junior kategóriában. Összesítésben egy - az idén már 18 éves - versenyző győzte le, aki elől Kristóf évközi versenyen, Sto. Domingo-ból elhozta a bajnoki trófeát!
Én, mint apa, lehet, hogy elfogult vagyok, de hozzáértők szerint 6-8 éven belül a sportág világbajnok lehet. Stílusa éppen olyan, mint Kelly Slatere (többszörös világbajnok).
Úgy vélem, Kristóf eddigi eredményei és a várhatóak, nem csak Albertirsa hírnevét, hanem Magyarországét is öregbítenék!

Kele Jenő


Őszintén reméljük, hogy írása utolsó mondatának feltételes módja nem sokára a múlté. Fiának nagyon sok szerencsét, kitartást és jó eredményeket kívánunk!

 

Tisztelettel a Szerkesztők nevében:
Jászberényi Tamás

2010.07.20 - Albertirsa.hu


Kapcsolat  |  korabbi.albertirsa.hu
www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés