Covid összefoglaló

Az illetékes állami szervektől kapott hivatalos információk szerint jelenleg 89 albertirsai tartózkodik hatósági házi karanténban. Közülük 44 fő teszteredménye pozitív, 45- en pedig fertőző beteggel érintkeztek. Mindezt a korábbi adatokkal összevetve szomorú megállapítást tehetünk: mindkét számadat magasabb a korábbiaknál.

 

Az Albertirsán dolgozó valamennyi  intézmény különösen nagy figyelmet fordít a  védelmi intézkedések betartására – maszk, fertőtlenítés, az ajtók, mellékhelyiségek folyamatos és rendszeres fertőtlenítése,  stb.   A kormányrendeletek, az irányító hatóság  és az intézményvezetők által meghatározott szabályok betartása maradéktalanul megtörténik.  Az intézmények a szülőket folyamatosan tájékoztatják.  

 

1.       A Tessedik Iskolában: két   tesztelésen vannak túl. Péntek éjfélig összesen 8 felsős tanulócsoport digitális oktatásban részesül. Az intézmény honlapján részletes és naprakész információkat találnak.

2.       Katolikus Iskola: pénteken egy covidos volt a 7. osztályban, ezért szerda éjfélig karanténban van az osztály, az oktatásuk online folyik, illetőleg egy érintett pedagógus van.

3.       Alberti Evangélikus Iskola: egy pedagógus november eleje óta beteg,  elrendelt karantén nincs az intézményben. 12 gyermek hiányzik, közülük  3 tesztre vár, 9 pedig kontaktként tartózkodik otthon.

4.       Bölcsőde: két szűrésen vannak túl.  Igazolt koronás nincs az intézményben.

5.       Alberti Evangélikus Óvoda: karantén nincs elrendelve. 1 szülő pozitív eredménye miatt 2 gyermek van otthon karanténban szombaton éjfélig.   1 kisgyermek covidos. Az intézmény dolgozói közül egy fő várakozik tesztelésre.

Mustármag Óvoda: egy intézményi dolgozó vár tesztelésre, a gyermekek körében hányás-hasmenéses és influenzás megbetegedés tapasztalható.

6.       Napsugár Óvoda: a négy épület közül a „Tündérkertben” van egy pozitív teszteredménnyel rendelkező gyermek.

7.       Káldi Zoltán Szeretetotthon: a  múlt heti tesztelés eredménye: 62 ellátottból 50 fő pozitív volt. Közülük kórházban ápoltak 14 főt.   A 41 gondozóból 16 volt pozitív, közülük 1 fő került kórházba, nem covidos megbetegedéssel. Összesen 4 koronavírus fertőzött ápoltjuk meghalt. Valamennyi 80 év feletti, a covidtól függetlenül is rendkívül súlyos betegséggel küzdő ember volt.

A jelenleg is kórházban ápoltak állapota -  a kórházi tájékoztatás szerint -  kielégítő.  

Az intézmény zárva van. A pozitív teszteredménnyel rendelkezők egyikénél sincs   súlyos tünet.

8.       Az Irmák nkft- ben, a Bartos Szeretetotthonban, a Művészeti Iskolában és a Szociális Segítőházban mindenki egészséges.

A legutóbbi hasonló témájú tájékoztatómat ért kritikai megjegyzések között akadt egy-két méltatlan is. Tisztában vagyok vele, hogy van olyan lakótársunk, aki számára teljesen mindegy, hogy milyen témában miféle információt adok, szerinte az csak rossz lehet. Mégis leírom: az adatok közötti látszólagos ellentmondást az okozza, hogy a Kormányhivatal által az önkormányzat jegyzőjéhez elküldött határozatok között az intézményeken belüli megbetegedések nem teljeskörűen szerepelnek. Minden érdeklődőt megnyugtatok: az önkormányzat és az intézmények közötti információáramlás gördülékeny és teljeskörű. Így jó eséllyel igyekszünk lakótársainkat korrektül informálni. A részletekben azonban lehet látszólagos ellentét. Ennek oka minden esetben, a kormányhivatal részéről kényszerűségből (az Ő munkakapacitásuk is véges) alkalmazott technika.

 

 

Fazekas László, polgármester

 

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés