Az Albertirsai Napsugár Óvoda Pandémiás Terve


Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról….. szóló 215/2020. (V.20.) Kormányrendelet értelmében, az óvodák működése a veszélyhelyzet előtti szokásos rendre áll vissza.
Az Albertirsai Napsugár Óvoda valamennyi épülete, Mazsola épület, Tündérkert épület, Nyitnikék épület és Napsugár épülete 2020.05.25-től a rendeletnek megfelelően megnyitja kapuit, illetve folytatja működését.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a járványveszély továbbra is fennáll!
Az óvodai ellátás igénybevétele nem kötelező, a hiányzás igazoltnak minősül.

Az intézményben dolgozó felnőttek és az intézménybe járó gyermekek egészségének védelmében, intézményvezetői hatáskörömnél fogva, az alábbi intézkedéseket vezetjük be:

1. Kérem, intézménybe lépés előtt, mindenki csengessen. A kapu nyitva lesz, de az ajtókat bezárjuk. 

2. Az intézmény területén a szülőknek a szájmaszk használata kötelező!

3. A várakozás ideje alatt a szülők tartsák be a javasolt másfél méter védőtávolságot!

4. A szülőknek az épületbe belépni szigorúan tilos!
5. Minden gyermeket az óvodában dolgozó kollégák vesznek át és adnak át (óvodapedagógus, pedagógiai asszisztens, dajka).

6. A gyermek átadása-átvétele az épületek bejárati ajtóiban történik. Átvétel után gyermekeik számára az óvoda által biztosított kézfertőtlenítő használata kötelező!
A kézfertőtlenítés elvégzését, minden gyermek számára a gyermeket átvevő kolléganő segíti.

7. Otthonról hozott étel, ital, játék, alvóka, cumi, behozatala az épületekbe szigorúan tilos!

8. Az intézményt kizárólag egészséges gyermek látogathatja! Aki köhög, lázas, folyik az orra, láthatóan nem egészséges, nem fogadjuk!

9. A szülő, ha gyermeke napközben megbetegedett, az óvoda értesítésétől számított lehető legrövidebb időn belül köteles elvinni gyermekét az intézményből!

10. Kérek minden szülőt, szíveskedjen az intézmény felé jelezni, ha a gyermek, illetve családtagjainak egészségi állapotában változás következik be (betegség, karantén).

Tisztelettel kérek mindenkit, ezen Pandémiás tervben szereplő intézkedések tudomásulvételére és annak maradéktalan betartására!
Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Albertirsa, 2020.05.22.       

Farkas Péterné
Intézményvezető


www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés