Aktuális apróságok

Aktuális apróságok

 

-          Jelenleg 9 lakótársunk van hatósági karanténban. Ők külföldről érkeztek haza, s nem mutatnak fertőzésre utaló jeleket.

Hatályos pozitív teszt eredménye egyetlen albertirsainak sincs. Tehát, lakótársaink között nincs koronavírusos beteg.

-          Az általam április 03- án, 300 000 forint felajánlásával elindított Albertirsai Válságkezelő Alap (AVA) számlájára beérkezett támogatások teljes összege jelenleg 6.154.959 forint. Minden eddigi adományt megköszönök! Egyúttal kérem, aki teheti járuljon hozzá további összegekkel a járvány okozta anyagi gondok enyhítéséhez! Nagy szükség van erre, mivel az egészségügyi válsághelyzet gazdasági kihatásai rendkívül súlyosak, többségükben pedig egyelőre beláthatatlanok.

-          Sok szülő tesz fel kérdést az óvodai ellátás közeljövőjéről. A témáról az alábbi rövid választ adom:

az önkormányzati óvoda felkészült a jelenleginél nagyobb létszámú gyermek fogadására. Az érintettek konkrét igényeikkel közvetlenül az intézményt kereshetik.

-          A DTKH (szolgáltató) részéről telefonon érkezett tájékoztatás szerint a hulladékudvarok (így az albertirsai is) a következő, vagyis a május 25- vel kezdődő héten ismét megnyitnak. Amint erről írásban is értesítést kapok, a hírt megerősítem.

-          A fúrott és ásott kutak fennmaradási engedélyeztetéséről az interneten ismét hamis hírek terjednek. A valóságban, a hatályos jogszabályok szerint, december 31- ig lehetséges vízgazdálkodási bírság megfizetése nélkül kérelmezni a fennmaradási engedélyt. Tehát nincs újabb halasztás. A részletekről az Albertirsai Híradó májusi számának 5. oldalán olvashatnak.

 

Fazekas László,

polgármester

www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés