V. Gerje-menti Vadásznapok Albertirsán

2012. 10.12. A Gerje-menti Vadásztársaságok Szövetsége 5. alkalommal rendezi meg a Gerje-menti Vadásznapokat, melynek idén Albertirsa ad otthont. Október 12-13-án színvonalas, érdekes, sokrétű programokkal várják a látogatókat.
A történet 2008-ig nyúlik vissza, amikor is egy kellemes novemberi napon öt vadásztársaság, saját területén történt vadászat után megismertette az embereket tevékenységével, s Albertirsa főterén elkészítették az aznapi vadászat terítékét. Az ünnepélyes keretek között zajló eseményen köszöntőt mondott Benke Ferenc, a Gerje-menti Vadásztársaság elnöke, valamint részt vettek a vadászterületekkel érintett települések polgármesterei is. A hangulatos rendezvény zárásaként Kiszel Mihály plébános celebrált Szent Hubertus misét a Római Katolikus templomban a Baranyai Vadászkürt Együttes közreműködésével. Ekkor fogalmazódott meg a vadásztársaságok együttműködésének, valamint a Vadásznapok minden évben való megrendezésének gondolata. Az együttműködési megállapodás az albertirsai Harmatrázó Vadásztársaság, a szintén albertirsai Gerjementi Vadásztársaság, a Pilisi Petőfi Vadásztársaság, valamint a ceglédberceli Turul Vadásztársaság között köttetett 2011-ben, amely az etikus vadászat írott és íratlan törvényeinek mindenkori tiszteletben tartásáról, illetve a vadászok által vállalt betartásáról es a vendégvadászokkal való betartatásáról szól. A szomszéd társaságok közti együttműködés célja a közös vadgazdálkodási érdekeik szem előtt tartása. Az elnökök mellett a díszes okmányt három települes – Albertirsa, Cegledbercel es Pilis – polgármestere is aláírta.
2009-ben a II. Gerje-menti Vadásznapok Mikebudán került megrendezésre. A program dr. Ignácz Magdolna képzőművész kiállításának megnyitójával kezdődött a Művelődési Házban, melyet másnap egész napos programok követtek. 2010-ben Pilis szolgált a III. Gerje-menti Vadásznap helyszínéül. A hangulat itt is remek volt. A vadásznapot a Pipacs Kürt Egyesület nyitotta meg, majd fogattal hozták terítékre a dámszarvast. A köszöntők elhangzása után a vadászkitüntetések átadása következett majd megkezdődtek az egész napos programok. Vadászkutya- és solymászbemutató, a Gerje-Party Fúvósegylet koncertje, valamint finom vadételek és főzőverseny várta a látogatókat. A zsűri elnökének szerepét a vadászszenvedélyéről is ismert Bodrogi Gyula, a nemzet színésze töltötte be. 2011-ben a IV. Gerje-menti Vadásznapok helyszínéül Ceglédbercelt választották a szervezők, mely Borász gasztronómia nappal egészült ki. Fél 10-kor a színpadon a Pipacs Kürtegyüttes köszöntötte a vadászokat, majd lovasfogattal hozták be az előző napon elejtett dámbikát, és adták meg a méltó végtisztességet a vadnak. A kutyás-bemutató és a főzőverseny ezúttal sem maradhatott el. Egész nap trófeakiállítás, lovas kocsizás, kirakodóvásár, s Egészségre vágyó vadászok sátra várta az eseményre kilátogatókat. A gerjementi vadásztársaságok a vadásznapokon kívül még legalább egy másfajta rendezvényt is szerveznek. Gyűjtöttek már szemetet, rendeztek lövészversenyt, 2011-ben pedig bálon találkoztak.
2012. október 12-13-án pedig, ahogy azt a bevezetőben is említettük, Albertirsán kerül megrendezésre az V. Gerje-menti Vadásznap. 12-én nem mindennapi, egyszerre három művész (dr. Ignácz Magdolna festőművész, Kobrik Miklós festőművész, Miklósovics László grafikusművész) kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Zeneiskola nagytermében, másnap 9:30-tól pedig egész nap részesei lehetnek a Vadásznapoknak. A programot az István a király rockopera előadása, a Gerje-Party Fúvósegylet koncertje, zenés-táncos bemutatók, s természetesen főzőverseny színesítik, ahol a zsűri elnöke ezúttal is Bodrogi Gyula lesz. A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!
Müller Mónika

2012.11.08 - Benyóné Homoki Éva


Kapcsolat  |  korabbi.albertirsa.hu
www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés