Macskák kötelező veszettség elleni védőoltásának elrendelése!

F E L H Í V Á S

 
 

Tájékoztatom Albertirsa város lakosságát arról, hogy a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet (továbbiakban: R.) 5. § (1) bekezdése alapján településünk közigazgatási területén a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Ceglédi Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal Járási Főállatorvosa, 2013. december 20. napjától a szabadba járó házimacskák veszettség elleni rendszeres, megelőző védőoltását rendelte el.

Az immunizálást az eboltásra vonatkozó szabályok szerint kell elvégezni.
 

A házimacskák veszettség elleni védőoltásának elrendelését az indokolta, hogy  Köröstetétlen, Dánszentmiklós, Kocsér, valamint Nagykőrös közigazgatási területén begyűjtött minták veszettség vírusát mutatták ki.

 

A Járási Főállatorvos a járvány terjedésének megakadályozása érdekében rendelte el a házimacskák veszettség elleni rendszeres megelőző védőoltását.

A járási főállatorvos a R. 5. § (1) bekezdése szerint a veszettséggel érintett területen házimacskák veszettség elleni rendszeres, megelőző védőoltását is elrendelheti. Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Tv. 42. § (1) bekezdésének d) pontja alapján a járványügyi intézkedést elrendelő határozat fellebbezésre való tekintet nélkül végrehajtható.
 

Albertirsa, 2013. december 31.
 
Kovács Zoltánné dr.
jegyző
www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés