Pedagógusainkat köszöntöttük

2012. 06. 04. Június első vasárnapja 1951 óta ünnep Magyarországon. Egy akkori minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként ezt a napot Pedagógusnappá nyilvánította. Hazánkban először 1952. június 7-8-án, ez alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb pedagógusainak. Bár nem egy kitüntetett, hangos ünnep, mégis egy kiváló lehetőség, hogy a gyermek és szülei megköszönjék az óvó néninek, tanárainak, amiért sokat dolgozik értük.
Városunkban június 4-én, a Művelődési Ház színháztermében üdvözöltük pedagógusainkat, akiket Fazekas László polgármester köszöntött. Utalt arra, hogy ezekben a napokban a szakképzési törvény körüli vitáktól és tüntetésektől volt hangos a média, s némi árnyékot vet mindez e napra. Kell és érdemes is véleményt alkotni, de az ünneplésnek van ilyenkor leginkább helye. Ünnepelni azokat, akik a jövő generációjának felnövekvését szolgálják. Az ifjúság képzésének fel- és elvállalásával egyfajta kapcsot képeznek a diákok között, hiszen a pedagógusok nélkül nem tudnák magukba szívni a tudást, amit később, életük során hasznosítanak. Ezt tökéletesen példázza a polgármester által elmondott Szentgyörgyi Albert idézet, mely szerint: „A holnap olyan lesz, amilyen a ma iskolája.” Fazekas László köszöntője végén John Updike-tól idézett: „Mi más lenne a tanár, ha nem felnőtt diák?” A pedagógusoknak, akik egyaránt kapnak diákoktól és adnak nekik, azt kívánta, maradjanak meg felnőtt diáknak, s ebben a szellemben, szorgalommal, kitartással gyakorolják hivatásukat.
A méltató szavak és jókívánságok után a Tessedik Sámuel Általános Iskola Táncsics úti épület tanulói Aradi Mária, Berkesíné Ambrózy Andrea, Keligerné Dávid Ildikó, Majorné Kollár Krisztina felkészítésével, Horányiné Kovács Éva karvezető, valamint Gutai Pálné zongorakíséretének közreműködésével, bűbájos műsorral készültek az alkalomra, amiért ezúton is köszönetet mondunk. A dalokon kívül egy vidám, játékos előadás keretében elevenítették fel az iskola mozgalmas és sajátságos mindennapjait, a tanórákat, miközben rávilágítottak a pedagógusok korántsem könnyű munkájára.
Az előadás végén a gyerekek egy-egy szál virággal köszöntötték az este díszvendégeit, akik ezt követően állófogadáson vettek részt.
Müller Mónika


2012.07.17 - Kovács Tímea


Kapcsolat  |  korabbi.albertirsa.hu
www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés